Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lichte hersenschudding Van der Poel, Havik baalt

Woensdag 21 oktober 2020

Elite men - Twee Nederlanders zaten mee in een elitekopgroep in Brugge-De Panne, maar ze waaiden beiden letterlijk uit de kopgroep.

Nadat Piotr Havik hard tegen het wegdek sloeg, waaide Mathieu van der Poel in een greppel. De Nederlands kampioen gaf op. Later werd een lichte hersenschudding vast gesteld. De teamdokters checken de renner donderdag nog een keer, maar zijn team laat weten dat hij het goed maakt.

De wedstrijd werd door harde wind hard gemaakt, de organisatie besloot de wedstrijd daarom ook licht in te korten en een open strook door De Moeren te schrappen. Maar ook de rest van de slotronde bleek gevaarlijk. Havik en Van der Poel kunnen er over mee praten. Het was voor beiden de laatste wedstrijd van hun seizoen.

Voor de renner van Riwal was dat extra pijnlijk. De Ammerstollenaar leek op weg naar een topprestatie en solliciteerde nadrukkelijk naar een plekje in het profpeloton voor 2021. Maar met nog 45 km te gaan klapte hij door een windvlaag tegen het asfalt. Zoals Mathieu van der Poel later de sloot in waaide. ,,Dit was mijn kans,” aldus Havik die schaafwonden opliep over de gehele linkerkant van zijn lichaam. ,,Erg jammer, want net als in de Scheldeprijs ging het bijzonder goed. Nu maar hopen dat de ploegleiders dit gezien hebben en ik een kans krijg om in 2021 prof te blijven. Nu dit vervelende seizoen met corona en veel tegenslag ten einde is, zit er nu weinig anders op dan afwachten. Afwachten of de gesprekken die mijn manager gaat voeren tot iets gaan leiden.” 

Yves Lampaert won uiteindelijk de koers, waarmee hij de uiteindelijke overmacht van Deceuninck-QuickStep te bekronen.

Met dank aan Ton van Wieringen

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl