Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sterk jaar maakt Dumoulin extra gretig

Vrijdag 20 september 2013

Elite men - Tom Dumoulin start komende week zowel op de WK-ploegentijdrit met Argos-Shimano als op de wegwedstrijd voor de Nederlandse ploeg. Een mooie bekroning van een seizoen waarin hij bijna de Eneco Tour won en op het podium stond van het NK weg en het NK Tijdrijden.

In de verdere toekomst ziet hij een rol voor zichzelf weg gelegd in wedstrijden als Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold-Race en de korte etappekoersen, zo vertelt hij Cycling.be. “Ik denk dat de Ardennenetappe uit de Eneco Tour bewezen heeft dat ik op dat terrein goed uit de voeten kan, zoals het NK in Kerkrade al liet zien dat de heuvels in mijn eigen Limburg me ook goed liggen. De afgelopen twee jaar is dat er nog niet echt uitgekomen in de voorjaarsklassiekers. Mijn eerste seizoen was natuurlijk een leerjaar en dit voorjaar speelde een knieblessure op . Maar met wat meer inhoud hoop ik dan in het voorjaar van 2014 wel te tonen wat ik waard ben in deze wedstrijden. En verder is de combinatie van goed de heuvels over komen en een tijdrit in de benen hebben ook een mooie troef voor etappekoersen als de Eneco Tour en de Tour Down Under. In dergelijke wedstrijden wil ik proberen voor de winst mee te gaan doen in de toekomst.”

Tijdrit ontwikkelen

En zijn tijdrit verder ontwikkelen is ook een doel. “Zeker, ik blijf stappen maken op dit onderdeel, wat me vanaf het begin heel goed gelegen heeft. Ik kan aardige wattages weg trappen, maar kom qua aerodynamica wel wat te kort op iemand als Tony Martin. Het is niet mijn doel om per se de komende drie jaar de wereldtop te bereiken op de tijdrit hoor, maar ik wil me wel blijven verbeteren. Wie weet waar dat nog toe leidt? Ik heb in mijn loopbaan altijd mooie stappen kunnen maken, hopelijk blijft dat zo.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl