Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Yoeri Havik naar BEAT, volgt Piotr Havik?

Woensdag 04 november 2020

Elite men - Piotr Havik hoopt dat hij bij Riwal Cycling kan blijven, maar de onzekerheid over de toekomst van de Deense ploeg noopt hem ook andere plannen te maken. Yoeri Havik tekende alvast bij BEAT.

Tegenover journalist Ton van Wieringen zegt Piotr Havik: "Mij overvalt het onbevredigende gevoel dat ik er nog niet uitgehaald heb wat erin zit. Misschien ga ik weer naar het continentale BEAT Cycling, waar ik vorig jaar voor reed, maar dat is een stap terug. Gelukkig kan ik terugvallen op een afgeronde HBO-studie en eventueel moet ik het wielrennen hobbymatig gaan beoefenen.”

De komst van Yoeri Havik is inmidddels bevestigd.  Hij zal zich - net als Jan-Willem van Schip - zowel op de weg als op de baan laten zien in het komende koersjaar.  

Met de komst van Havik zal het koppel Van Schip-Havik nu ook als ploeggenoten op de weg in actie te zien zijn. Vorig jaar behaalden zij op de Europese Spelen in Minsk én tijdens het EK in Apeldoorn de zilveren medaille. Dit jaar wonnen ze tijdens de Wereldbeker van Milton de koppelkoers, reden ze samen op het WK in Berlijn naar een vierde plaats en waren ze in Denemarken een klasse apart in de Driedaagse van Kopenhagen. Havik: “We vullen elkaar aan op verschillende vlakken en zitten al op één lijn als het om ons koersinstinct gaat: het liefst vliegen we er vanaf de eerste sprint in.”

Eerder werden al de contractverlengingen bekend gemaakt van Jan-Willem van Schip, Luuc Bugter, Marten Kooistra, Yves Coolen en Stefano Museeuw. Zij zullen ook in 2021 het shirt van BEAT Cycling vertegenwoordigen. 

 

 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl