Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado is nu ook Europees kampioene (+video)

Zaterdag 07 november 2020

Offroad - Ceylin del Carmen Alvarado heeft de elitetitel van het EK Veldrijden aan haar palmares toegevoegd.

 

De wereldkampioene versloeg Annemarie Worst in een duel met twee. Lucinda Brand werd derde.

Winnares Ceylin del Carmen Alvarado reed in haar regenboogtrui naar een soevereine overwinning dankzij een prima sprint, die ze van kop af aan aan ging. "Nu heb ik alle truien bij de elite. Natuurlijk won ik in Rosmalen ook al de Europese titel, maar dat was nog bij de beloften-vrouwen. Het was weer een duel tussen Annemarie en mij, we hebben er denk ik een mooie wedstrijd van gemaakt en uiteindelijk win ik. Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Het was mijn doel om het tempo hoog te houden en zo de druk erop te houden, zodat iedereen vermoeid aan de finish kwam. Dat is me goed gelukt, denk ik. Vanaf het bosje was het eigenlijk al sprinten, dat was superlang. Uiteindelijk probeerde ze er langs te komen, maar dat lukte niet, maar het was tot op de streep spannend."

En dus was het zilver voor Worst, die twee jaar geleden de titel greep in Rosmalen. De tranen van het WK bleven dit keer uit, Worst kon leven met haar tweede stek. “Ik had niet kunnen denken dat ik al zover zou zijn toen ik deze zomer een schouderblessure opliep. Dat ik al regelmatig op het podium stond en won op de Koppenberg was een opsteker. Hier deed ik ook tot het laatst voor de winst mee. Het was een superspannende wedstrijd en op dit moment kan ik leven met het zilver, gezien mijn voorbereiding.”

Worst en Alvarado staken dit seizoen al regelmatig boven de concurrentie uit. Het EK was geen uitzondering. Hoewel Lucinda Brand veel weerwerk leverde en nog met de twee anderen de bel hoorde luiden voor de laatste ronde, was het weer een duel, net als op het WK in Dubendorf (Zwitserland). Maar waar daar de wedstrijd eindigde met een felle sprint in de finishstraat, duurde die sprint eigenlijk een halve ronde lang. “Vanaf dat we de technische zone achterop het parcours verlieten – het bosje waar ik twee jaar geleden het verschil maakte – vochten we om de koppositie. Maar ik vond geen moment en plek om er voorbij te komen, Ceylin was sterk en maakte geen foutjes. Dan houdt het gewoon op.”

1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned), 2. Annemarie Worst (Ned), 3. Lucinda Brand (Ned), 4. Denise Betsema (Ned), 5. Perrine Clauzel (Fra), 6. Eva Lechner (Ita), 7. Sanne Cant (Bel), 8. Yara Kastelijn (Ned), 9. Alicia Franck (Bel), 10. Ellen van Loy (Bel), 13. Sophie de Boer (Ned)

Foto: © Sportfoto-Bart Hazen Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl