Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vuelta: Roglic houdt stand als leider

Zaterdag 07 november 2020

Elite men - Na het verlies op de voorlaatste dag in de Tour de France, leek Primoz Roglic ook op de laatste zaterdag van de Vuelta in de problemen.

Maar de Sloveen van Jumbo-Visma hield dit keer stand en moet in de slotrit in Madrid nu alleen overeind blijven.

Zowel Carapaz als Carthy namen afstand op de Alto de la Covatilla, maar de marge van Roglic was ruim genoeg om stand te houden als leider. Met hulp van Lennard Hofstede, die zich liet afzakken uit een grote kopgroep en voor hem op kop werkte.

“Het werd erg spannend in de laatste kilometers”, verklaarde Roglic na afloop. “Ik wist dat ik genoeg over zou houden als ik mijn eigen tempo zou rijden. Uiteindelijk valt het allemaal op zijn plek en draag ik nog steeds de rode trui. Carapaz liet zien dat hij erg sterk is. Ik had niet altijd alles onder controle, maar het gevoel dat ik de rode trui zou verliezen heb ik nooit gehad. Ik bleef gefocust en mijn eigen ding doen. Dat bleek genoeg te zijn om stand te houden in het klassement. Het hele team heeft zich vandaag getoond. Mijn ploeggenoten hebben, zoals ze dat de hele Vuelta al hebben gedaan, echt sterk gereden. Tot nu toe zijn we elke dag gefocust geweest. We moeten nog één dag gefocust blijven en daarna zit het erop.”0.

David Gaudu won de rit.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl