Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roglic wint Vuelta, Ackermann slotrit

Zondag 08 november 2020

Elite men - Primoz Roglic heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de Vuelta a España gewonnen. De rode leiderstrui van de kopman van Team Jumbo-Visma kwam in de slotetappe naar Madrid niet in gevaar.

Nadat Roglic afgelopen september in extremis naast de eindwinst in de Tour de France greep, was het in de Spaanse ronde wel raak. Roglic won deze Vuelta a España vier etappes, waaronder de individuele tijdrit naar Mirador de Ézaro. Ook het puntenklassement werd gewonnen door de Sloveen. Eerder dit jaar won hij onder meer de Tour de l’Ain, een etappe in de Tour de France en Luik-Bastenaken-Luik.

Roglic is blij dat hij voor de tweede keer in zijn carrière de Spaanse rittenkoers heeft gewonnen. “Ik en mijn ploeggenoten hebben er elke dag voor gevochten. Elke etappe hebben we als een eendagskoers beschouwd. Ik ben erg trots op de prestatie die we met zijn allen hebben neergezet. Gedurende de afgelopen drie weken voelde ik me nog prima in vorm. Ik ben blij dat ik mijn seizoen op deze manier af kan sluiten. De komende periode pak ik even mijn rust, maar daarna ga ik samen met de ploeg plannen maken voor 2021. Er zijn nog wat doelen die ik wil behalen in mijn carrière. Dat is voor mij een enorme motivatie voor de komende jaren.”

“De winst van 2019 was natuurlijk speciaal, omdat ik toen mijn eerste grote ronde won”, vervolgt de Sloveen. “Desalniettemin schat ik deze overwinning ook heel hoog in, omdat die deel uitmaakt van het geweldige seizoen dat ik heb gehad. We mogen blij zijn dat we, gezien de situatie waarin de wereld verkeert, dit jaar toch de Vuelta hebben kunnen rijden. Daarvoor wil ik de organisatie van de Vuelta en alle betrokkenen bedanken. Het was erg goed geregeld hier.”

Pascal Ackermann won de slotrit. Wout Poels eindigde als zesde in het eindklassement.

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl