Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie schrapt Drentse wielerkoersen

Zondag 10 maart 2013

Women - Als gevolg van het winterweer in het noordoosten van het land gaan twee Drentse wielerwedstrijden niet door. De organisatie van Dwars door Drenthe voor mannen en de Euregiocup voor vrouwen heeft in overleg met de politie en de jury van de UCI moeten besluiten de geplande internationale wedstrijden te schrappen.

Organisatrice Femmy van Issum zegt dat tot het laatste moment geprobeerd is de wedstrijd door te laten gaan. "Ik heb deze morgen al menig traantje weggepinkt. Je wilt niet weten hoeveel werk de afgelopen maanden verricht is door heel veel vrijwilligers om deze wedstrijden door te laten gaan. Maar het is vannacht gaan sneeuwen en met name in de regio Emmen - waar de mannen zouden starten - is het onmogelijk om te koersen. Het is geen gemakkelijke beslissing om wedstrijden te schrappen waarvoor werkelijk alles al in gereedheid was - de hekken stonden bij wijze van spreken al -  maar de veiligheid van de renners en van de motorbegeleiders staat nu voorop."

Latere datum
De organisatie verwacht op dit moment niet dat de twee wedstrijden later in het seizoen nog doorgang zullen vinden. Kosten voor overnachting en jury zijn immers al gemaakt. Op zaterdag werd in dezelfde regio de Ronde van Drenthe verreden, gewonnen door Marianne Vos en Alexander Wetterhall. Van Issum: "Maar toen bereikten ook al renners onderkoeld de finish. Maar dat kon je nog heroisch noemen. Toen konden we net wel de renners op pad sturen nu gewoonweg niet."

Foto (c): Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl