Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Ronde van Achterhoek in Holland Cup

Donderdag 12 november 2020

Elite men - Nóg een nieuwe wedstrijd treedt toe tot de Holland Cup. De Ronde van de Achterhoek wordt in 2021 de nieuwe afsluiter van de competitie.

De Nederlandse wielerkalender krijgt er in 2021 een nieuwe UCI 1.2-wedstrijd bij. De Ronde van de Achterhoek stond sinds 2017, na een pauze van bijna 30 jaar, weer als nationale wedstrijd op de kalender. In 2021 wordt de Ronde van de Achterhoek verreden op 29 augustus, en is ze de nieuwe afsluiter van de Holland Cup.

De Ronde van de Achterhoek kent een luisterrijke historie. In vroegere jaren werd de wedstrijd ook al op profniveau gereden onder de noemer Dwars door Gendringen. 

Wedstrijdvoorzitter Gerard van Balveren moest dit jaar constateren dat ‘zijn’ wedstrijd geen doorgang kon vinden. De reden daarvoor was echter niet het coronavirus. Van Balveren: We kregen dit jaar de benodigde politie-inzet niet rond. Onze wedstrijd was dus ook niet doorgegaan als de coronamaatregelen versoepeld waren. Wat volgde was een zoektocht naar mogelijkheden om wél koers te kunnen organiseren in 2021. Vanuit meerdere hoeken hoorden we zeer positieve verhalen over de Holland Cup. Aansluiten bij de competitie zou ons ook de benodigde politiebegeleiding brengen."   

De Holland Cup kalender 2021 ziet er zo uit:

Zaterdag 6 maart Ster van Zwolle

Zondag 14 maart Dorpenomloop Rucphen

Zaterdag 17 april Arno Wallaard Memorial

Zaterdag 1 mei Ronde van Overijssel

Zondag 6 juni Midden Brabant Poort Omloop

Zondag 29 augustus Ronde van de Achterhoek

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl