Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU met kleine selectie naar WB Tabor

Maandag 23 november 2020

Offroad - Bondscoach Gerben de Knegt ziet een beperkt aantal Nederlandse sporters afreizen naar de eerste wereldbekerwedstrijd van deze veldritwinter 2020-2021 in het Tsjechische Tabor.

Daar komen zondag geen landgenoten uit in de junioren- en beloftenwedstrijden. Ook heeft een aantal beloften-vrouwen besloten niet op eigen gelegenheid af te reizen naar Tabor.

De Knegt: "De gezondheidssituatie in Tsjechië laat pas sinds vorige week weer wedstrijdsport toe en wij raden de sporters aan hun bewegingen buiten het wedstrijdterrein daarom zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment mogen alleen profs hun sport beoefenen in ons land, daarom vaardigen we alleen veldrijders voor de elite categorieën af."

De wereldbeker veldrijden is de afgelopen periode fors uitgedund en bestaat voorlopig uit vijf wedstrijden. Na Tabor volgen Namen (20 december), Dendermonde (27 december), Hulst (3 januari) en Overijse (24 januari).

De volgende Nederlandse renners en rensters komen uit in Tabor:

Selectie Elite Mannen:
1. Lars van der Haar
2. Corné van Kessel
3. David van der Poel
4. Stan Godrie
5. Maik van der Heijden
6. Gosse van der Meer

Selectie Elite Vrouwen:

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Inge van der Heijden
6. Shirin van Anrooij
7. Denise Betsema
8. Puck Pieterse
9. Sophie de Boer

Foto: © Sportfoto Vorig jaar was het podium in Tabor bezet door winnares Annemarie Worst en stonden ook Alvarado en Kastelijn op het podiumEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl