Boom volgt Blijlevens op als ploegleider Liv

Dinsdag 24 november 2020

Women - Lars Boom is komend jaar de ploegleider van Liv Racing, de opvolger van CCC-Liv.

Daarmee neemt de ploeg afscheid van Jeroen Blijlevens.

Boom was prof op de weg bij LottoNL-Jumbo, Astana, Rabobank, Belkin en Roompot. De Brabander won ritten in de Tour en de Vuelta en werd eindwinnaar van de Eneco Tour.

"Sinds afgelopen zomer werk ik bij het team als onderdeel van de performancegroep. In die tijd heb ik een heel goede, professionele indruk van de totale organisatie gekregen. Ik ben klaar voor deze prachtige vervolguitdaging en kan niet wachten om mijn sportieve ideeën en visie over te brengen op de rensters”, zegt Lars Boom, die deze week een begin maakt met de individuele gesprekken ter voorbereiding op het volgende wielerseizoen.

“We beschikken komend seizoen over een vernieuwde groep met rensters die veel potentie hebben. Met Lotte Kopecky hebben we een topper voor het sprintwerk binnen de gelederen. Zij krijgt steun van de groep, maar dat beperkt anderen zeker niet om zelf een vervolgstap naar de absolute top te zetten. De huidige selectie biedt voldoende ruimte en gelegenheid aan onze talenten om kansen te grijpen. Overall willen we ons van een aanvallende kant laten zien.”

De wegen van het team en Jeroen Blijlevens scheiden. “We hebben ervoor gekozen om met Lars voor een nieuwe sportieve prikkel te zorgen. Maar eerlijk is eerlijk, dit was geen gemakkelijk besluit. Jeroen heeft een verleden van in totaal negen jaar bij onze ploeg. In die tijd heeft hij als vakman en koerstacticus ontzettend veel betekend voor de professionalisering van zowel ons team als het vrouwenwielrennen in het algemeen. Talenten hebben mede dankzij hem de stap naar de internationale top gezet”, zegt teammanager Eric van den Boom.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl