Coljé wil in Spanje veel gaan klimmen

Vrijdag 27 november 2020

Women - Maaike Coljé kijkt uit naar haar Spaanse avontuur bij Massi-Tacic. Na een zeventiende plek in de Tour de l'Ardeche kon ze tekenen bij de Spaanse ploeg.

Direct na de Tour de l’Ardèche kwamen de aanbiedingen van ploegen uit Nederland, België en Spanje. De keuze was voor Coljé  niet moeilijk. "Wanneer je wilt klimmen, moet je naar Spanje,” benadrukt ze. "Dus werd het Massi-Tactic uit de buurt van het Noord-Spaanse Girona, dichtbij de Pyreneeën. Massi is een fietsenmerk en Tactic verkoopt sportkleding. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijden in het bergachtige Baskenland en ook naar de Ronde van Valencia. Massi-Tactic telt in 2021 twaalf rensters, de helft uit Spanje en de helft uit andere Europese landen. Goed voor mij is dat veel ploeggenoten ouder zijn en dus meer ervaring hebben. Uitstekend voor mijn leerproces. Ik kan niet wachten. In Snelrewaard blijf ik voorlopig wonen, maar ik ga wel Spaans leren.”

Coljé vertelt dat ze opleidingsinstituut Restore  gaat missen. Het in Product Design afgestudeerde talent ontwierp de Restore - shirts die in 2020 werden gedragen. Daarmee trad ze in de voetsporen van streekgenote Iris Slappendel die ook shirts ontwerpt.

(Ton van Wieringen)

Foto: De foto is beschikbaar gesteld door Restore

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl