Woensdag 30 december 2020

Offroad - Anne Terpstra en Milan Vader zijn uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2020. Puck Pieterse en Mick van Dijke werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talent van het Jaar.

Het viertal kreeg de bijbehorende MTB Award woensdag 30 december uitgereikt via een coronaproof online-uitzending vanuit het Watersley Sports & Talent Park.

MTB Award Elite-mannen

De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (24). Hij werd Nederlands kampioen, 13e op het EK, 23e op het WK, pakte de winst bij de Coupe de France en op Spaarnwoude. Daarnaast  verzamelde hij nog een tas vol andere mooie uitslagen, waardoor hij het jaar afsloot op een 5de plaats in de wereldranking.

MTB Award Elite-vrouwen

Anne Terpstra (29) heeft een zilveren medaille veroverd op de cross-country bij het EK mountainbike in het Zwitserse Monte Tamaro. Daarnaast werd ze Nederlands kampioene. In dit vreemde door corona gedomineerde seisoen wist Terpstra opnieuw te bewijzen dat ze tot de absolute wereldtop hoort. Niet voor niets staat ze op een 7de plaats op de wereldranking.

MTB Award Talent-mannen

In de categorie Talent-mannen krijgt Mick van Dijke (20) de Award voor de Mountainbiker van het Jaar. De renner uit het Jumbo-Visma Development Team reed verdienstelijke uitslagen tijdens zowel het WK (31) en EK (7) en pakte op de VAM-berg een tiende plek, tussen de Elite-renners in.

MTB Award Talent-vrouwen

Puck Pieterse (18) heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Ze won Beringen, Spaarnwoude, op de VAM-berg én het NK-streetrace. Daarnaast wist ze Nederlands kampioen te worden en veroverde ze brons op het WK.