Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel begint kalenderjaar met zege

Vrijdag 01 januari 2021

Elite men - Mathieu van der Poel heeft de GP Sven Nys in Baal op zijn naam geschreven.

Een half uur lang waren het vier renners die aan elkaar gewaagd leken. Ook Tom Pidcock, Wout van Aert en de opvallende Eli Iserbyt leken kans op de zege te hebben.

Na 35 minuten waagde Van der Poel een aanval, waarop de anderen geen antwoord hadden.

"Het is altijd leuk om het nieuwe jaar met een overwinning te starten" zei Van der Poel tegen het mediateam van de X2O Trofee. "In Baal vind ik ook wel een parcours waarop ik mijn ding kan doen: een hele technische omloop waar je ook nog snelheid kan halen. Daarom kom ik hier gewoon heel graag."

En toch werd het een lastige wedstrijd voor de wereldkampioen. "Ik voelde me vandaag niet super. Ik had niet de beste benen, zeker de eerste rondes. Toen we met vijf voorop geraakten, had ik nog wel overschot en voldoende energie om te versnellen, maar ik had ook het gevoel dat de andere jongens nog een versnelling in de benen hadden."

"Drie rondes voor het einde heb ik dan toch een eerste keer versneld. Ik kreeg meteen een mooi kloofje, dat is dan een extra motivatie om door te zetten. Pidcock spartelde nog wel wat tegen en in het slot kwam Wout nog sterk opzetten, maar uiteindelijk had ik het allemaal wel onder controle."

Top 10Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl