Liv Racing: nieuwe naam en nieuwe kleuren

Donderdag 07 januari 2021

Women - CCC-Liv wordt Liv Racing en de ploeg transformeert van oranje naar paars.

Lotte Kopecky debuteert zondag in het nieuwe shirt in het Belgische kampioenschap in het veld. Het UCI Women’s WorldTeam, met Liv Cycling als exclusieve hoofd- en naamsponsor, heeft gekozen voor een auberginepaarse kit. Deze is ontworpen door Liv en gemaakt door CUORE.

De sponsoring van Liv Racing is één van de manieren waarop Liv laat zien nauw verbonden te zijn met het vrouwenwielrennen. Liv ondersteunt vrouwen van alle niveaus en met uiteenlopende achtergronden bij al hun doelen in de wielersport. Voor Liv telt zowel de eerste fietservaring als het creëren van kansen voor vrouwen die professional willen worden. 

Het ontwerp van de nieuwe Liv Racing-kit is gebaseerd op de kracht en het doorzettingsvermogen van vrouwen die de kleding dragen. Op het shirt prijkt prominent een bloem. Deze is gedurfd gepositioneerd en geeft het ontwerp tegelijkertijd een vrouwelijke touch. De bloem vertegenwoordigt alle fietsende vrouwen en is een subtiel eerbetoon aan het werk van Liv-oprichter Bonnie Tu. In haar visie staan de deuren van de wielersport voor alle vrouwen wagenwijd open. 

“We zijn ongelooflijk trots dat we de rensters van Liv Racing mogen ondersteunen. Liv zet zich in om meer gelijkheid te bewerkstelligen en nieuwe mogelijkheden te creëren voor vrouwen in het professionele wielrennen”, aldus Bonnie Tu, Liv-oprichter en tevens voorzitter van de Giant Group. Daaronder vallen de merken Giant, Liv, Momentum en CADEX. 

Lotte Kopecky rijdt zondag op het Belgisch kampioenschap veldrijden op de Liv Brava Advanced Pro, een prestatiegerichte cyclocrosser van carbon. Deze fiets is gemaakt voor wedstrijden op het hoogste niveau. Hij is wendbaar, zorgt voor maximale accelaratie en biedt daarmee prettige rijeigenschappen. 

Trainingskampen

Liv Racing is in volle voorbereiding op het volgende wegseizoen. De WorldTour-ploegt heeft de komende tijd twee trainingskampen op het programma staan. De eerste in januari, de tweede in februari. De eerste wegwedstrijd van het seizoen is de Vuelta CV Feminas (18-21 februari). Het team treft alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in verband met COVID-19 en verblijft in een teambubbel gedurende beide kampen

Foto: Liv Racing

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl