Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtitel ploegentijdrit blijft doel Rabobank-Liv/Giant

Woensdag 25 september 2013

Women - De wereldtitel behalen op de ploegentijdrit voor de vrouwen. Dat lukte dit jaar niet, maar de zilveren medaille heeft bij de rensters van Rabobank-Liv/Giant de hoop gevoed dat het in de toekomst eens mogelijk zal zijn.

Annemiek van Vleuten – samen met Marianne Vos de motor van de ploeg afgelopen zondag –  en Roxane Knetemann denken dat met name het parcours nu in het nadeel geweest is van haar Nederlandse ploeg. Knetemann: “Wij waren aardig aan elkaar gewaagd, maar bij Specialized-Lululemon heeft men een paar aardige motoren in huis, waaronder Ellen van Dijk. Die kunnen nog meer vermogen wegtrappen op lange, rechte en vlakke wegen. In de slotfase zag je dat wij in de binnenstad van Florence weer tijd terug namen, dat was wat technischer. “

Glooiend parcours

Haar ploeggenote Van Vleuten hoopt dat volgend jaar in Ponferrada (Spanje) bovendien een wat meer glooiend parcours wordt gevonden. “Ik denk dat we daar meer kans maken om goud te pakken. Maar sowieso hebben we dit jaar met de ploeg een flinke stap gemaakt, er ook veel tijd en energie in gestoken. Als we dat blijven doen, valt er voor mijn gevoel echt nog wat te halen in de komende jaren. Goud blijft ons doel.”



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl