Cycle Capital vormt met SKITS vrouwenteam

Donderdag 28 januari 2021

Women - Cycle Capital, de nieuwste wielerclub uit Amsterdam, gaat een samenwerking aan met SKITS, de wieler-, schaats- en skeelervereniging voor studenten in Amsterdam. Men gaat met een elite/beloftenvrouwenteam op weg.

De samenwerking van Cycle Capital met de sportieve studentenvereniging SKITS creëert volgens de club volop kansen voor jong wielertalent.  Ze krijgen sportieve ondersteuning, kunnen hun talent verder ontwikkelen en de introductie met het zakelijk netwerk van Cycle Capital is interessant voor stages, afstudeeropdrachten en een toekomstige baan. Voor SKITS en Cycle Capital biedt het partnership meer slagkracht en het eliteteam is zo ieder seizoen verzekerd van nieuwe (inter)nationale talenten. Nu voor het damesteam en in de toekomst ook voor een heren elite-/beloftenwielerploeg."

Vera Koedooder, voormalig professioneel wielrenster: “Cycle Capital draagt met de SKITS-samenwerking positief bij aan een duurzame ontwikkeling van de wielersport. Ook is deze combinatie tussen sport en studie een ideale opstap voor jongeren naar zowel een maatschappelijke carrière als een mogelijke carrière in de topsport. Een topsportcarrière is maar weinigen gegeven en daarom is het enorm belangrijk om altijd een studie achter de hand te hebben.” 

Cycle Capital durft groot(s) te denken en wil actief zijn op het hoogste wielerniveau. Het damesteam bereikte in het afgelopen seizoen als eliteploeg het hoogste podium in de Randers Bike Week, een 4-daagse wedstrijd in Jutland (Denemarken). Met het team van dit jaar bouwt de Amsterdamse wielerclub verder aan haar wielerambitie: een dames- en herenprofteam op World Tour-niveau. Het dames elite-/beloftenteam voor het wegwielrennen is de eerste stap om deze ambitie waar te maken. Met de rensters willen ze Top 3-uitslagen rijden in de Topcompetitie en de Women Cycling series. 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl