Ellen van Dijk wereldkampioene tijdrijden

Dinsdag 24 september 2013

Women - Ellen van Dijk is in Florence wereldkampioene tijdrijden geworden. Na de wereldtitels van Leontien van Moorsel in 1998 en 1999 wist de renster van Specialized-Lululemon de derde regenboogtrui op de tijdrit voor Nederland in de wacht te slepen.

Van Dijk liet in Toscane een tijd van 27.48 noteren. Linda Villumsen eindigde als tweede op 24 seconden, Carmen Small werd derde op 28 tellen. Loes Gunnewijk reed naar een veertiende plaats. Van Dijk was supergelukkig, zo zei ze na afloop. "Dit vlakke parcours was gemaakt voor mij, hier kon ik mijn kracht kwijt. Ik wist dat ik hier een kans zou hebben om de titel te nemen en en die heb ik gepakt."

Specialized

Van Dijk vond het extra mooi dat met Small en Stevens twee ploeggenotes van haar team voorin eindigen, zij werden derde en vierde, overigens met een minimaal verschil. "Specialized-Lululemon steekt er gewoon zo veel tijd in, dat betaalt zich hier uit. We hebben het beste materiaal en ik heb zelf dit jaar heel veel tijd gestoken in het finetunen van mijn materiaal en mijn houding. Het is echt supergeweldig dat al dat werk nu tot goud leidt."

Snel gestart

Wel vond de in Harmelen geboren Amsterdamse dat ze iets te snel gestart was. "Ik was eigenlijk te opgewonden, wilde te graag in het begin. Even was ik bang dat ik daar de tol voor zou betalen, maar gelukkig hield ik het vol."

Gunnewijk juicht mee

Loes Gunnewijk was na afloop bijna net zo uitgelaten als de nieuwe wereldkampioene zelf. "Ellen is hier de terecht winnares. Ik vond het zelf lastig om ritme te zoeken. Het ene verzet was net te zwaar, het andere net te licht. Ondanks de lange wegen vond ik het lastiger dan gedacht."Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl