Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerclubs Zuid-Oost bundelen krachten

Vrijdag 29 januari 2021

Elite men - Vier wielerverenigingen in het district Zuid-Oost hebben de handen in één geslagen en gezamenlijk een wielerploeg opgericht voor beloften en elite-renners onder de naam BHST Cycling Team. 

Op initiatief van RTC trainer Twan van Gestel zijn in het najaar van 2020 diverse verenigingen uit district Zuid-Oost om de tafel gaan zitten met betrekking tot de toekomst van tweedejaars junioren en de belofte renners die lid zijn van de diverse verenigingen in het district. 

"Het hedendaagse wielrennen laat zien dat het ledenaantal in de categorie beloften en elite-renners afneemt. Hierdoor zijn diverse verenigingen niet in staat om met volledig team deel te nemen aan diverse klassiekers en etappewedstrijden gedurende het seizoen. Belofte renners gingen hierdoor hun heil vaak ergens anders zoeken wat de wielersport in de eigen regio niet ten goede kwam. Om de belofte en elite-renners van de verenigingen toch een mooi programma te bieden en er voor te zorgen dat ze behouden blijven voor hun eigen vereniging, zijn uiteindelijk vier verenigingen uit het district een samenwerkingsverband aan gegaan. Een samenwerkingsverband zoals men dat ook al in diverse andere districten ziet'' zo laat men weten.

TWC Het Snelle Wiel (Bladel), R&TC Buitenlust (Helmond), Wielervereniging Schijndel (Schijndel) en TWC Pijnenburg (Tilburg) nemen via een stichting in 2021 met het BHST Cycling Team deel aan de clubcompetitie en diverse andere klassiekers en etappewedstrijden. Deze vier gerenommeerde verenigingen, die het opleiden van wielrenners vanaf de jeugd tot doel  stellen, hebben hun opleidingstraject nu uitgebreid tot en met de elite categorie.

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl