Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtitel vrouwen voor Brand

Zaterdag 30 januari 2021

Offroad - Lucinda Brand is wereldkampioene in het veld geworden.  Na een spannende strijd met Annemarie Worst (zilver) en Denise Betsema (brons).

Titelverdedigster Ceylin del Carmen Alvarado kwam vanaf het begin van de wedstrijd - toen ze viel- niet in dat gevecht voor de medailles voor al drong ze lang aan op de vierde plek. Uiteindelijk werd ze zesde. 

Lucinda Brand zei na afloop: "Het is heel speciaal om hier nu eindelijke wereldkampioene te worden, er valt veel van mijn schouders. Ik wist dat het een lastige wedstrijd zou worden, ik wist dat ik me niet op mocht blazen bij de start en het goede ritme moest zien te vinden. Ik denk dat ik dat goed gedaan heb. Ik had achterstand na de eerste ronde, maar verloor nooit het geloof dat als iemand een fout maakte dat je gemakkelijk tijd goed kon maken.  We gingen de slotronde in met drie rensters, maar ik reed goed in de laatste zandpassage. Het was al het doel om daar alles te geven. Het is jammer dat ik met Annemarie botste en dat ze viel. Maar je moet hier heel gefocust blijven tot het einde. Dat lukte me vandaag. Ik ben heel trots op mezelf.''

Annemarie Worst zei:  “Ik denk dat Lucinda en ik aan elkaar gewaagd waren. Ik denk dat ik had kunnen winnen. Ik was misschien wel sterker, ik kon me zelf steeds terug knokken. Ik ben wel blijer met het zilver dan vorig jaar. Maar het was natuurlijk wel close. Op de modderige stroken was het lastiger. Ik heb een band gekozen waarmee ik op het strand in het voordeel was. Dat maakte dat ik vaker weg glipte op het andere deel. Maar dat was een bewuste keuze waar ik geen spijt van heb."

En Denise Betsema zei: "Het was geen tactiek dat ik zo snel startte, ik merkte dat ik direct een goed tempo had. Maar die snelheid kon ik niet vasthouden, zeker niet bij het lopen op het strand. Ik hoopte wel op meer gehoopt, maar meer dan de derde plek zit er niet in. Vorige week ben ik in Hamme op mijn knie gevallen, dat ging me in de laatste ronde echt tegenwerken toen ik een tweede keer op kop kwam te liggen.  Maar laat ik er niet te lang in blijven hangen. Ik moet ook trots zijn dat ik nu voor het eerst een WK-medaille mee kan nemen naar het eiland en dat ik trots moet zijn op dit WK.”

 

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl