Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel naar wereldtitel

Zondag 31 januari 2021

Offroad - Fem van Empel is in Oostende wereldkampioene bij de beloften-vrouwen geworden. 

De Brabantse - pas voor het tweede seizoen actief in het veld - bleef landgenote Aniek van Alphen voor. Kata Blanka Vas werd derde.

Het was Inge van der Heijden die onverwacht de start nam, waar favorieten Puck Pieterse en Manon Bakker opgehouden werden.

Kata Banka Vas, Aniek van Alphen en Fem van Empel sloten aan en lieten Van der Heijden achter. Ook Vas moest vooraan afhaken, waarna Van Empel met nog een tempoversnelling naar de zege soleerde.

Fem van Empel had in de training geen goed gevoel bij het rondje. ''Toen kon ik niet goed door het zand komen. Maar ik heb relaxed naar dit kampioenschap toegeleefd, dat was misschien wel de sleutel naar succes. Ik wist dat ik conditioneel goed was en was blij dat ik op de eerste rij kon starten. Dat is hier heel belangrijk. In de eerste ronde kwam ik nog een keer ten val, maar ik raakte er niet door in paniek. In de laatste ronde kon ik het verschil met Aniek maken op de brug en die kloof kon ik volhouden tot de finish. Ik denk dat je als wereldkampioene op alle rondjes moet kunnen winnen. Dit was niet helemaal honderd procent mijn rondje maar ik kon het volhouden." De Brabantse stopte nog niet zo lang geleden met voetbal. "Maar dat lijkt alweer lang geleden. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en denk dat dit een goede beslissing was.''

Aniek van Alphen was zeer te spreken over haar zilveren medaille. ''Ik wist dat ik met een goede dag op het podium kon eindigen, maar voelde geen druk. Het had ook kunnen zijn dat ik tevreden naar huis was gegaan met een vijfde plaats. Maar als je zo goed start en met vier rensters vooruit komt, hoop je natuurlijk op het podium. Een tweede plek was voor mijn gevoel het hoogst haalbare, vooral in het loopstuk van het zand was zij echt veel beter."

Foto: © Sportfoto-OdW

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl