Esther van Veen (Parkhotel) stopt met koersen

Woensdag 10 februari 2021

Women - Esther van Veen stopt met wielrennen op topwedstrijdniveau. De 30-jarige renster van Parkhotel Valkenburg blijft zich naast de fiets wel inspannen voor de ploeg van Bart Faes en Raymond Rol.

In 2017 was Van Veen derde in de Erondegemse Pijl. Bovenal spande ze zich met succes in voor haar ploeggenotes.

Ze begon in 2013 met wedstrijden voor lokale verenigingen en kwam later uit voor het regioteam Swabo Ladies. Eind 2016 klopte Raymond Rol bij haar aan of ze deel wilde uitmaken van het UCI team Parkhotel Valkenburg. Met later ook de komst van Lorena Wiebes en Demi Vollering braken er gouden tijden aan voor de ploeg. “Ik zal nooit vergeten hoe we in de Tour of Chongming Island van 2019 alle etappes en de eindzege met Lorena wisten te winnen met daarbovenop een maand later het Nederlands Kampioenschap. Dat was ongelofelijk om mee te maken! Het team was zo gegroeid, ook de begeleiding vormde daarin een hele belangrijke rol. Ik heb pas op latere leeftijd de wielerwereld ontdekt en het is een geweldige tijd geweest waarvan ik niets had willen missen.”

Dankbaar kijkt ze dan ook terug op deze periode, maar de drive om alles eruit te halen wat erin zit is er niet meer. De hele coronasituatie versterkt eigenlijk dat gevoel. “Fietsen zal ik altijd blijven doen, maar er is meer in het leven dan topsport. Bij Parkhotel Valkenburg krijg ik de kans om mijzelf achter de schermen te blijven ontwikkelen, waarbij ik mij vooral op de mediakant zal gaan concentreren. Denk aan wedstrijdverslagen en interviews maken. Ik hoop daar iets mee te kunnen doen in de toekomst.” 

Onlangs legde de ploeg ter vervanging Leonie Bos toe.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl