Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwkomers op veldritkalender over hun verwachtingen

Woensdag 17 februari 2021

Offroad - Zoals we onlangs meldden, is Nederland in de winter van 2021-2022 twee internationale veldritten rijker: in Oisterwijk (Moergestel) en Gasselte. Wat is hun insteek?

Op zondag 17 oktober 2021 zal de internationale (sub)top in het veldrijden neerstrijken op het nieuwe parkoers dat is aangelegd op Streekpark Klein Oisterwijk te Oisterwijk. Een bekroning voor de Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk die jaarlijks garant staat voor een perfect georganiseerde veldrit.

Hans Cornelis van de stichting SWMO is blij met deze stap. "Op die dag is er een wereldbeker veldrit in de Verenigde Staten, maar voor de rest is de kalender nagenoeg leeg. Wij verwachten daarom dat we veel subtoppers aan de start mogen begroeten om felbegeerde UCI punten te vergaren. De KNWU ondersteunde onze ambitie door een positief advies af te geven  richting de mondiale wielerbond UCI toen wij ons kandidaat stelden."

Ook in Gasselte is men blij op 15 januari te kunnen organiseren. Jansen speelt met zijn wedstrijd in op het verzoek van de KNWU meer internationale crossen in Nederland te organiseren zodat Nederlandse renners meer competitie en meer punten krijgen. “Ik wilde graag een datum tussen het NK en het WK om een goed veld te krijgen. Ik kan nu nog niet inschatten wat we aan de start krijgen, maar ik hoop op een paar aansprekende namen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl