Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Direct kansen voor David Dekker in UAE Tour

Zaterdag 20 februari 2021

Elite men - Team Jumbo-Visma start het wegseizoen in de UAE Tour. David Dekker maakt zijn debuut in het geel-zwart in deze meerdaagse wedstrijd.

Daarnaast maken Koen Bouwman, Chris Harper, Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Jos van Emden en Christoph Pfingsten deel uit van de selectie.

De UAE Tour bestaat uit zeven etappes, waaronder een individuele tijdrit, vier vlakke etappes en twee bergetappes. Op de Jebel Jais wist Primoz Roglic twee jaar geleden te winnen, net voor Tom Dumoulin. Daarmee bezegelde de Sloveen ook de eindzege.

Dekker kijkt uit naar zijn debuut in de World Tour. Hij zou begin februari zijn seizoen starten in de Ronde van Valencia, maar deze wedstrijd werd geannuleerd. “Daar baalde ik enorm van, maar nu gaat het gelukkig echt gebeuren. Ik ben vooral benieuwd hoe er wordt gereden en hoe snel ik mij daaraan aanpas. Ik ga er vooral naartoe om te leren, om ervaring op te doen en te kijken waar ik nu sta. Ik zie het als een ontdekkingsreis."

Ploegleider Addy Engels: “Chris, Sepp en Jonas hebben een vrije rol om voor het algemeen klassement te gaan. Zij zullen zich vooral richten op de tijdrit en aankomsten bergop. David wordt uitgespeeld in de sprints. Ervaren renners als Jos van Emden, Koen Bouwman en Christoph Pfingsten zullen hem hierbij ondersteunen. Het belangrijkste is dat de mannen rijden als één team. In de Arabische Emiraten is de kans op waaiers altijd aanwezig. Daarvoor moeten we waakzaam zijn.”

Foto: © Sportfoto Vorig jaar greep David Dekker enkele niveaus lager de winst in de Ster van Zwolle

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl