Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel verrast zichzelf met snelle winst

Zondag 21 februari 2021

Elite men - Na het door hem gewonnen wereldkampioenschap CX in Oostende zat het veldritseizoen van Mathieu van der Poel erop. Zijn wegseizoen startte vandaag met een zege in de UAE Tour.

Mathieu van der Poel zei vooraf vooral in dienst van het team aan te treden. ''Ik ben hier om onderdeel van de sprinttrein van Jasper Philipsen uit te maken. Mijn doel is om te kijken hoe fit ik ben en ik me verhoud tot de beste klimmers. Verder heb ik nog geen echte doelen gesteld. Het is een herstart voor me na het veldritseizoen. Ik hoop me elke dag beter te voelen en het team zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn.”

Maar in de eerste rit van de UAE Tour sloeg hij genadeloos toe. Ten koste van David Dekker (Jumbo-Visma), die zijn eerste zege bij de profs bijna met een zege bekroond had maar nu tweede werd. Hij wint wel de jongerentrui.

Van der Poel zei. "Ik had goede benen van het begin en wist mijn karretje aan te haken bij de groep die bij de eerste tussneprint weg reed. De wind maakte de wedstrijd heel hard  en dat was in mijn voordeel. Maar ik had niet verwacht te kunnen winnen. Maar het betekent veel voor me om het seizoen op de weg te beginnen zoals ik mijn veldritseizoen afsloot." 

David Dekker maakte indruk bij zijn debuut. “Het doel was om voor de zege te gaan, maar het beste was er wel vanaf na een hele dag volle bak koersen”, aldus Dekker. “Het verschil met Mathieu was duidelijk, dus dan kan ik niet ontevreden zijn met deze tweede plaats. In de finale was het vooral een kwestie van positie kiezen en behouden. We zaten voor de laatste twee kilometer wat ver, maar mijn ploeggenoot Chris Harper heeft daar met een laatste inspanning nog goed werk geleverd door mij bij Mathieu in het wiel te krijgen."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl