Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

David Dekker bewijst zich tegen sprinttop: tweede

Woensdag 24 februari 2021

Elite men - David Dekker heeft tijdens de vierde etappe van de UAE Tour opnieuw een podiumplek behaald. De jonge Nederlander van Team Jumbo-Visma werd na een sterke eindsprint tweede achter Sam Bennett. Dekker bemachtigde eveneens de groene puntentrui.

De vierde en tevens langste etappe van de UAE Tour verliep rustig. Halverwege de etappe ontsnapten twee renners, maar deze werden ruim dertig kilometer voor de finish weer ingelopen door het peloton. Pas in de laatste tien kilometer nam de nervositeit bij de ploegen echt toe. Dekker reed met behulp van Christoph Pfingsten naar de tweede plek.

“Ons plan was vandaag om in eerste instantie Chris te helpen”, aldus Dekker. “Het begin was nerveus, omdat de wind hier altijd voor gevaar kon zorgen. Toen dit uiteindelijk bleek mee te vallen, was de rest van de rit relaxed. Tot de laatste tien kilometer. Het wegvallen van Jos was natuurlijk een aderlating, maar gelukkig was Christoph top vandaag. Na de finish was ik behoorlijk gefrustreerd, omdat er voor mijn gevoel meer in zat.”

Foto © UAE Tour LaPresseEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl