Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Zuid-Holland gaat ook niet door

Woensdag 24 februari 2021

Elite men - De Ronde van Zuid-Holland voor elite/beloften gaat ook dit jaar niet door.  

De 67e nationale wielerklassieker met start en finish in Den Haag-Kijkduin stond gepland op zaterdag 27 maart, maar vanwege de tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (TWM) binnen de gemeente bepaalt dat er tot 1 juni 2021 geen evenementen zullen worden toegestaan.

Organisator Hans Jansen is zwaar teleurgesteld: ‘’De Ronde van Zuid-Holland als bewegend sportevenement beoordelen maakt juridisch geen verschil. Het blijf juridisch een evenement. Voor het tweede jaar op rij gooit het coronavirus roet in het eten. Met pijn in ons hart stel ik dat er een ramp dreigt voor het Nederlandse wielrennen.’’

De Ronde van ZH werd in 2019 afgebroken door zware windstoten, hagel- en regenval in combinatie met afgebroken takken op het wegdek. Martin Kooistra (SEG Cycling Team) won in 2018 de laatste Ronde van Zuid-Holland. ‘’We waren er dit jaar helemaal met alle instanties helemaal klaar voor. Nu maar hopen dat we deze mooie klassieker wel in 2022 mogen organiseren. De Ploegen die nu ingeschreven hebben krijgen voorrang.’’ (Dan Rolandus)

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl