Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dekker herovert puntentrui in UAE Tour

Vrijdag 26 februari 2021

Elite men - David Dekker is na twee tweede plaatsen als vierde over de streep gekomen in de zesde etappe van de UAE Tour. De Nederlander nam daardoor met nog één etappe te gaan de groene puntentrui weer over van Tadej Pogacar.  

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van zes die in de finale werd ingelopen. Door de wind brak het peloton even in waaiers, maar lang duurde dat niet. Dekker zat voor de massasprint goed geplaatst in het wiel van ritwinnaar Sam Bennett, maar kon de versnelling van de Ier niet beantwoorden.

“Dit zorgt voor gemengde gevoelens", aldus Dekker. "Ik zat goed gepositioneerd voor de sprint, maar mijn benen waren gewoon niet goed genoeg meer om beter te kunnen doen. We zaten in de laatste kilometers ook wat ver, waardoor het krachten gekost heeft om in de juiste positie te geraken. Wel ben ik blij met het heroveren van de groene puntentrui. Dat is een mooie bonus. Ik ga er alles aan doen morgen om in mijn eerste wedstrijd als prof voor Team Jumbo-Visma deze trui mee naar Nederland te nemen. Dat is zeker een doel.”

Foto © UAE Tour La Presse 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl