Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen soleert naar zege in Omloop Nieuwsblad

Zaterdag 27 februari 2021

Women - Anna van der Breggen heeft met een solo vanaf de Bosberg de zege opgeeist in de Omloop Het Nieuwsblad. Daarmee bekroonde ze een sterke dag van de nieuwe formatie SD Worx, opvolger van Boels-Dolmans.

De dag begon ook met een stevig Nederlands aandeel, want Claudia Jongerius (Bingoal-Chevalmeire) en Kylie Waterreus (Multum) maakten deel uit van de vlucht van de dag.

Op de Berendries werden vooraf getipte namen als titelverdedigster Annemiek van Vleuten en ook Ellen van Dijk verrast door een versnelling van SD Worx. Die ploeg van Danny Stam nam daarna de wedstrijd stevig in handen.

Het was Demi Vollering die opende namens haar nieuwe ploeg, zij werd op de Muur van Geraardsbergen onder de impuls van Elisa Longo Borghini terug gehaald. Een eerste aanval van Van der Breggen werd door Lotte Kopecky gepareerd, maar op de laatste klim van de dag - de Bosberg - was de wereldkampioene vertrokken.

Achter Emma Norsgaard werd Amy Pieters namens SD Worx derde.

“De ploeg koerste vandaag zo sterk dat ik op de fiets heb genoten”, vertelde Anna van der Breggen na afloop. “Het is mooi om op deze manier te winnen. We hadden vooraf afgesproken om voor de aanval te kiezen, terwijl we Jolien D’Hoore achter de hand hielden wanneer het een sprint zou worden. Na mijn aanval op de Bosberg stond er in de laatste kilometers behoorlijk veel tegenwind. Ik had echter vertrouwen, omdat ik wist dat de ploeg achter me zat af te stoppen. Dit is een fantastisch begin van het nieuwe wielerseizoen en een mooie introductie van onze nieuwe sponsor SD Worx in het peloton.” 

Ook in 2015 won de Overijsselse.

Foto's © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl