Kopecky bezorgt Liv Racing zege in Le Samyn

Dinsdag 02 maart 2021

Women - De GP Samyn des Dames is gewonnen door Lotte Kopecky, die daarmee haar Nederlandse team Liv Racing de zege bezorgde.

De Belgisch kampioene wist Emma Norsgaard en Lotte Kopecky te verslaan in Dour in een sprint van een uitgedund peloton.

“We zaten als ploeg van begin tot eind perfect in de wedstrijd, we reden attent van voren mee. In de laatste kilometers sloop Alison Jackson nog met een groepje weg – was zij weg gebleven, dan had ik dat ook prima gevonden. Toen duidelijk werd dat het toch op een sprint zou uitdraaien, heeft Evy Kuijpers me in de laatste kilometer perfect uit de wind gehouden. Daardoor kon ik relatief fris aan de eindsprint beginnen" vertelde de winnares na afloop.

De vroege zege in het seizoen is maar wat welkom. “Afgelopen weekend belandde ik net naast het podium. Ik moet bekennen dat ik daar best van baalde. Op deze manier heb ik dat toch enigszins goed kunnen maken”, vertelt de trotse winnares.

Een groep van vijf - met Amy Pieters - wist zich los te maken, maar een eerste peloton kwam in de slotomloop aansluiten. Hoewel er ook in volle finale nog wel aangevallen werd, bleef onder impuls van vooral Movistar de eerst groep tezamen. Maar Norgsaard ging de sprint wat vroeg aan en wist zich verslagen in deze Belgische 1.1-wedstrijd.

Marjolein van 't Geloof, Amy Pieters en Amber van der Hulst reden naar een vijfde, zesde en negende stek en tekenden zo voor de meest aansprekende Nederlandse prestaties.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl