Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK MTB al in juni op vernieuwd parcours Watersley Park

Woensdag 03 maart 2021

Offroad - Het NK Mountainbike XCO wordt voor het derde jaar op rij op Watersley Sports & Talentpark in Sittard verreden. Vanwege de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo gebeurt dat dit jaar al op 5 en 6 juni. Bovendien wordt er gereden op een vernieuwd parcours.

In september vorig jaar reden onder anderen Milan Vader (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op deze locatie al naar het rood-wit-blauw. Dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap georganiseerd op 5 en 6 juni, waardoor ook de Nederlandse olympische atleten kunnen meedoen aan het kampioenschap. 

”Wij zijn blij om, na het succes van de twee voorgaande edities, het Nederlands Kampioenschap weer te kunnen organiseren. Ook dit jaar belooft het weer een titanenstrijd te worden tussen al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark. We kunnen niet wachten om te zien wie de nationale titel in de wacht zal slepen”, aldus de organisatie.

Vernieuwd NK-parcours

Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbikekampioen Bart Brentjens (Atlanta 1996), heeft de afgelopen maanden een upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail. 

Foto: © Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl