Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint in Healthy Ageing Tour

Donderdag 11 maart 2021

Women - De tweede etappe van de Healthy Ageing Tour - een individuele tijdrit - is gewonnen door Ellen van Dijk.

De voormalig wereldkampioene sloeg haar slag in de rit tegen de klok rond Lauwersoog. Die werd door de wind twee keer uitgesteld. Van Dijk was 26 tellen sneller dan Amy Pieters, Lisa Brennauer werd derde.

Het was lang wachten tot er zekerheid kwam over het doorgaan van de tijdrit. Eerst werd de start van 11 naar 15 uur verzet, later werd dat zelfs 16 uur. Maar toen kwam er na overleg tussen de vertegenwoordigers van teams en rensters, de jury en de organisatie witte rook. Maar dan wel met reguliere racefietsen en niet met tijdritmodellen.

Ellen van Dijk zei na afloop: "Dit was de dag waar ik naar uitgekeken had en ik was ook even bang dat de tijdrit helemaal geschrapt zou worden. Er waren teams die daar op aanstuurden. Maar gelukkig gingen we uiteindelijk toch van start. Wel met een voorbereiding die een aantal keren overboord ging. Jammer genoeg werd het geen wedstrijd op de tijdritfiets, daar baal ik natuurlijk als specialist van, want dan kom ik nog beter tot mijn recht op zo’n parcours. Maar uiteindelijk is dit de enige tijdrit voorlopig. Ik wil me in de kijker rijden voor de olympische tijdrit. En dan grijp je zo'n dag aan. Voor mij is het ook een erekwestie dat ik zou winnen natuurlijk. Dit is mijn specialiteit. Het is me al veel waard dat ik me hierin heb kunnen onderscheiden. Daarna kijken we naar de dag van morgen naar het klassement. Er kan veel gebeuren in die VAM-bergetappe, daar kan het klassement nog aardig op de kop gaan."

Pieters was onderweg iets sneller in vergelijking met Van Dijk, maar met de wind in de rug bleek de voormalig wereldkampioene toch sneller. Teuntje Beekhuis en (opnieuw) Daniek Hengeveld verrasten ook positief met een uitslag bij de eerste tien.

Foto's SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl