Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Uneken imponeert in slotrit Healthy Ageing Tour

Vrijdag 12 maart 2021

Women - Lonneke Uneken heeft de slotrit van de Healthy Ageng Tour op de VAM-berg gewonnen met een lange solo, nadat ze eerder al in een kopgroep van vijf had plaats genomen.

De wedstrijd was nog niet begonnen of Jolien D’hoore (SD Worx) en Charlotte Kool (NXTG) kozen de aanval. Waar Kool voorin wegviel sloten D’hoores ploeggenote Lonneke Uneken, Anna Henderson (Jumbo-Visma), Lauretta Hansson (Trek-Segafredo) en Emma Joergensen Norgaard (Movistar) aan. Mischa Bredewold (Parkhotel Vakenburg) probeerde de aansluiting te maken, maar slaagde daar niet in.

Uneken imponeerde onderweg al en reed in het laatste koersuur weg bij Joergensen en Henderson en Canuel, die de plek in genomen had van D’hoore voorin namens SD Worx. Nadat Uneken een kloof geslagen had, liep daarachter een kleine groep samen met de favorieten voor de eindzege onder leiding van Ellen van Dijk. Die marge liep zodanig op dat Uneken virtueel in het geel kwam te rijden. Maar die eindoverwinning ging naar Ellen van Dijk.

Een blije Uneken zei: “Het was het plan om aan te vallen. Ik voelde me goed onderweg en daarom heb ik alles op alles gezet om de favorieten onder druk te zetten.  Maar voor vandaag had ik ook niet kunnen denken dat ik hier na zo’n lange dag in de aanval zelf zou kunnen winnen. Dit is mijn eerste zege bij de elite-vrouwen en wat voor één. Ik denk niet dat ik deze overwinning ooit zal vergeten.’’

Ellen van Dijk moest alle zeilen bijzetten om te winnen. “We hoorden op twee ronden van het einde dat ze drie minuten voorsprong bijeen gereden had. Toen moest alles uit de kast om nog te kunnen winnen. Ik was zo koud dat ik niet meer kon schakelen, dus reed ik te zwaar de hellingen op. Maar toch kon ik nog net genoeg versnellen voor de eindwinst. Ik geloof niet dat ik ooit zo hard hoefde te werken voor een eindzege hier”

Foto: Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl