Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Leonie Bentveld naar Pauwels-Bingoal

Maandag 15 maart 2021

Offroad - Ook in een winter zonder veel crossen wist Leonie Bentveld zich in de kijker te rijden bij de veldritformatie Pauwels Sauzen-Bingoal. Ze komt over van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies.

De viervoudige nationale kampioene sluit vandaag per direct aan bij het veldritteam van Jurgen Mettepenningen, en tekende een contract tot eind 2024 met optie voor nog eens twee seizoenen extra.

Leonie Bentveld (Burgum, Friesland) is zestien jaar, maar heeft in haar jonge wielercarrière wel al vier achtereenvolgende nationale titels behaald. Ze werd bovendien tweede in het eindklassement van de Helen 100 Trophy, het regelmatigheidscriterium voor junior-vrouwen  in de X2O Badkamers Trofee. Komende winter crost ze nog in de juniorescategorie, daarna stapt ze over naar de beloften.

Leonie Bentveld: “Ik wil proberen om in mijn carrière ooit profrenster te worden. Het is dus heel mooi nieuws dat ik bij een ploeg als Pauwels Sauzen-Bingoal terecht kom. Dit team heeft naast zijn mannen ook veel vrouwen en veel jongeren, en ook verschillende Nederlanders. Dat wordt fijn, denk ik. Ik kijk al uit naar de Wereldbeker van volgend seizoen, want die heeft vanaf nu aparte wedstrijden voor de junioren. Daarin zou ik goed willen presteren, net als in de kampioenschappen voor junioren.”

Bentveld wordt ploeggenote van Denise Betsema en Fem van Empel. Bij de mannen rijden onder anderen Pim Ronhaar en Ryan Kamp.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl