Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos sprint naar tweede plek in Trofeo Binda

Zondag 21 maart 2021

Women - De Trofeo Alfredo Binda is gewonnen door Elisa Longo Borghini.

Op 25 kilometer van het einde opende ze de aanval op een beklimming van de Orino. Daarvoor had Anouska Koster namens Jumbo-Visma een aantal vergeefse pogingen ondernomen. Maar de Italiaans kampioene sloeg direct een kloof van twintig seconden.

Achter haar gingen Marianne Vos (Jumbo-Visma), Cecilie Utrup Ludwig (FDJ), Kasia Niewiadoma (Canyon-Sram), Mavi Garcia (Alé Ljubljana) en Soraya Paladin (LIV) in de achtervolging. In het peloton kreeg SD Worx - de ploeg van WWT-leidster Chantal van den Broek Blaak - de kloof niet meer gedicht.

Het was voor Elisa Longo Borghini haar tweede zege in deze Italiaanse wedstrijd, eerder won ze in 2013. Ze nam ook de leiding in de Women's WorldTour over van Chantal van den Broek-Blaak.

Achter Vos werd Cecilie Uttup Ludwig derde.

“Tuurlijk wil je altijd winnen, maar Longo Borghini was vandaag de sterkste”, aldus Marianne Vos. “Toen ze ten aanval trok heb ik het nog wel geprobeerd, maar ik moest passen. Daarna hebben we met vijf vol achter haar aangereden, maar we kwamen niet dichterbij. Dan weet je dat het voor de tweede plaats gaat zijn. We zaten als ploeg goed in koers. We hebben niet een keer de boot gemist. Daardoor heb ik mij ook wat langer kunnen sparen en kon ik fris aan de finale beginnen. Dat geeft ook wel een bepaalde druk en motivatie om het goed te doen en de ploeg te belonen voor hun werk. En dat is gelukt”

Foto's: Sportfoto

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl