Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel zonder publiek op 1 mei

Maandag 22 maart 2021

Elite men - De organisatie van de Ronde van Overijssel koerst af op zaterdag 1 mei als datum voor de wielerklassieker.

“We hebben goede hoop dat we dan een sobere en mooie wielerwedstrijd kunnen houden. Net zoals straks met de Amstel Gold Race in april, waar alles in het teken staat van een veilige koers voor de sporters. Dus geen publiek of randactiviteiten.”

Wat in ieder geval anders is dan bij de beroemde Limburgse heuvelklassieker is dat ‘Overijssels Mooiste’ wel over het volledige parcours door de provincie zal moeten gaan. Volgens voorzitter Michiel Vincent is dat mogelijk: “Als de Ronde van Overijssel gewoon het vertrouwde parcours van 200 kilometer aflegt, geeft dit een stuk minder overlast. Het is lastig om bijvoorbeeld voor een lokale ronde de hele dag ergens de weg af te sluiten.”

Topsport

Ook de KNWU steunt de plannen om op 1 mei de wedstrijd te organiseren. De Ronde van Overijssel valt onder topsport en heeft een internationaal deelnemersveld met wielrenners die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokyo en het WK weg- en baanwielrennen. Naast alle veiligheidsmaatregelen voldoet de wielerwedstrijd hiermee aan de voorwaarden om door te kunnen gaan.

Veiligheid voorop

De plannen voor deze bijzondere 68e editie van de Ronde zijn in een vergevorderd stadium. Maar dat er echt gekoerst kan worden is allerminst zeker, beaamt ook Vincent: “Wij zijn er straks klaar voor, maar dat blijft koffiedik kijken. Niemand weet welke coronamaatregelen er tegen die tijd nodig zijn. Voor ons was het in ieder geval goed om te horen dat de betrokken overheden positief zijn over onze plannen. Zij houden begrijpelijk ook de nodige slagen om de arm. Wij gaan voor een coronaproof editie, zonder publiek bij de start en finish of langs het parcours. Daarom wordt de Ronde live uitgezonden op TV. We concentreren we ons echt alleen op de wedstrijd. Uiteindelijk staat bij elke wielerkoers de veiligheid en gezondheid op de eerste plek, en in deze tijd zeker.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl