Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink, Kruijswijk en Van Emden verlengen

Dinsdag 23 maart 2021

Elite men - Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Robert Gesink blijven langer bij Jumbo-Visma.

Ze verlengden tot eind 2023.

Het trio behoort tot de groep renners die al vanaf de Rabobank-periode aan deze formatie verbonden is. Na de jaren als Belkin en Blanco werd bij Lotto-Jumbo en nu Jumbo-Visma bijgetekend. Dat avontuur duurt dus nog minimaal twee jaar meer.

Gesink rijdt al vanaf 2007 voor deze structuur. Jos van Emden reed in 2009 zijn eerste volledige seizoen bij Rabobank. Kruijswijk kwam in 2010 bij het team.

Van Emden is blij met zijn rol op en naast de fiets. " Ik wil het verschil maken op de fiets. Als dat niet meer kan, houdt het op. Als je daarnáást ook verschil kunt maken, is dat mooi meegenomen. Mannen als Primoz Roglic en Wout van Aert zorgen ervoor dat je hongerig blijft. Ook de komst van Tony Martin heeft er voor mij voor gezorgd dat ik beter ben geworden als ondersteunende renner. Hij is niet specifiek met mij bezig geweest, maar hij heeft mij laten inzien op welk vlak ik nog zou kunnen verbeteren. Primoz en Wout zijn twee supermannen om voor te werken. Ik wil niemand tekort doen, maar dat zijn de twee beste kopmannen waar ik ooit voor gereden heb. Zowel op fysiek als persoonlijk gebied. Het voelt heerlijk om hen te mogen ondersteunen. Zolang ik nog van toegevoegde waarde kan zijn op de fiets, wil ik graag doorgaan met hetgeen ik nu doe."

Ook Gesink is verheugd met zijn contractverlenging. "Ik ben blij dat ik nog twee jaar langer onderdeel mag uitmaken van deze fantastische ploeg. Dat is supermooi nieuws. Van jongs af aan had ik altijd de droom om bij de grootste Nederlandse ploeg te mogen fietsen. Dat is Team Jumbo-Visma. Daar wil ik nog altijd graag onderdeel vanuit maken." En wat hem betreft, is het einde nog niet in zicht. "De ploeg en ik werken al zo lang met elkaar dat we inmiddels wel weten wat we aan elkaar hebben. Het team is in een stroomversnelling terecht gekomen de afgelopen jaren. Daar wil ik graag deel van uit blijven maken. Ik ben pas 34 en heb het gevoel dat ik nog wel even mee kan. Ik heb plezier in wat ik doe en mijn niveau is nog altijd goed. Het is door de jaren heen heel erg constant geworden."

Dat geldt ook voor Kruijswijk. "Ik heb een jarenlange geschiedenis bij deze ploeg. Hier voel ik me zeer op mijn plek. Alles wat de ploeg de voorbije jaren heeft meegemaakt, heb ik ook mee meegemaakt. Ik heb niet alleen de ploeg zien groeien, maar ook mezelf. Dat hebben we altijd samen gedaan. Voor de toekomst zie ik nog een belangrijke rol voor mezelf weggelegd en hoop ik ook de resultaten te behalen zoals ik ze in het verleden heb laten zien. Ik kijk er enorm naar uit om nog minimaal tot eind 2023 op deze manier verder te werken met de ploeg."

Foto: Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl