Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders in Brugge-De Panne Classic

Woensdag 24 maart 2021

Elite men - Vandaag staat in Vlaanderen de eendagswedstrijd Brugge-De Panne Classic op de rol. Veertien Nederlanders worden aan de startlijn verwacht.

David Dekker, Olav Kooij, Pascal Eenkhoorn en Jos van Emden treden aan namens Jumbo-Visma.

Verder zijn Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), Danny van Poppel, Boy van Poppel (Intermarche), Cees Bol, Joris Nieuwenhuis (DSM), Ramon Sinkeldam (FDJ), Bert-Jan Lindeman (Qhubeka), Koen de Kort (Trek-Segafredo), Wout van Elzakker en Etienne van Empel (Vini Zabu) voorzien.

Dat het tot een massasprint zal komen in de Veurnestraat in De Panne is lang geen uitgemaakte zaak. Sprinters die willen meestrijden voor de overwinning zullen hoe dan ook 'the rumble in De Moeren' moeten overleven. De wind heeft vrij spel in deze historische poldervlakte en kan - net zoals vorig jaar, toen Yves Lampaert won - het peloton uit elkaar doen spatten en de plannen van de sprinters in de war sturen. Drie keer moeten de mannen dwars door De Moeren.

Als het toch tot een massasprint zou komen in De Panne is Sam Bennett een topkandidaat om Lampaert op te volgen. De 30-jarige Ier, winnaar van de groene trui in de Ronde van Frankrijk vorig jaar, is de kopman bij Deceuninck-Quick-Step. Met de Colombiaan Alvaro Hodeg houdt het team van Patrick Lefevere nog een tweede snelle man achter de hand.

Een andere snelle Colombiaan om naar uit te kijken is Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). Of wordt het Italië boven? Met Elia Viviani (Cofidis), Europees kampioen Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka-ASSOS) en Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) aan kandidaten geen gebrek. Viviani's ploegmaat, de Fransman Christophe Laporte, behoort ook tot de snelsten van het pak, zeker na een zware koers. Andere rappe Fransen zijn Bryan Coquard (B&B Hotels p/b KTM) en Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic). De Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en de Nederlander Cees Bol (DSM) - onlangs nog ritwinnaar in Parijs-Nice - behoren ook tot het kransje topfavorieten.

De wedstrijd is bij Sporza en Eurosport te bekijken vanmiddag vanaf 15 uur.

Foto: Sportfoto - Oscar de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl