Ciclismo Mundial wordt Plantur-Pura

Woensdag 24 maart 2021

Women - De verzameling veldrijdsters uit de stal van de broers Roodhooft gaat dit wegseizoen niet als  Ciclismo Mundial maar als Plantur-Pura op pad.

Philip Roodhooft licht toe: “Het belangrijkste doel blijft een mooi wegprogramma afwerken richting het veldrijden. Maar, bij de mannen weten we intussen dat een doordachte combinatie tussen weg en veld mogelijk is. Daarom maken de dames deze lente ook kennis met enkele voorjaarswedstrijden.”

Donderdag is er de Oxyclean Classic Brugge - De Panne, vervolgens de 4 wedstrijden van Flanders Classics met o.m. Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.   Na een break volgen dan onder meer de Baloise Ladies Tour en de Ladies Tour of Norway. 

Na het wegprogramma keert iedereen terug naar de diverse crossteams. Philip Roodhooft: “Deze koersen worden een ontdekkingstocht, resultaten staan niet voorop. Maar we starten niet onvoorbereid of zonder ambitie. Het team heeft een stage en twee verkenningen achter de rug en met Heidi Van De Vijver hebben we een ervaren ploegleidster in huis.Als de kennismaking bevalt, dan breiden we in 2022 de kern uit met een aantal specifieke wegrensters. Zo kunnen we een uitgebreider programma afwerken, de cross-dames gerichter inzetten en op termijn het multidisicplinaire concept van Alpecin-Fenix kopiëren, aangezien er met Alvarado, Eibl en Pieterse ook MTB-talent in de kern zit.” 

De volgende Nederlandse vrouwen komen voor het team uit: Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Aniek van Alphen, Manon Bakker, Yara Kastelijn en Inge van der Heijden.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl