Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel derde in E3 Classic 'Verdienste Deceuninck'

Vrijdag 26 maart 2021

Elite men - De E3 Saxo Bank Classic is gewonnen door Kasper Asgreen. De Deen zag een tweede solo eindigen in winst en werd zo een verdiende winnaar.

Mathieu van der Poel sprintte naar de derde plaats.

Een vroege kopgroep van twaalf had Niki Terpstra (Total Direct Energie) en Taco van der Hoorn (Intermarché Wanty Gobert) in de gelederen. Een elitegroep met Van der Poel kwam aansluiten. 

Vanuit deze groep trok Kasper Asgreen in de aanval. Onder impuls van Van der Poel dunde de groep daarachter uit tot een zestal. Ze kwamen bij de Deen, maar die sprong in de slotfase opnieuw weg. De achtervolgers met Dylan van Baarle en Mathieu van der Poel wisten zich bewaakt door Asgreens ploeggenoten Stybar en Senechal en kregen het gat niet dicht.

"Deceuninck-QuickStep was met te veel renners van voren en ze hebben het heel slim aangepakt. Het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons. Ik had wel gedacht dat Asgreen nog eens zou gaan, maar niet dat hij nog zo sterk zou zijn. Ik vond het ook niet aan mij om er achter aan te gaan, ik kan alles terughalen. Maar dat is koers. Het is de verdienste van Deceuninck om de koers in handen te nemen en dat hebben ze gewoon goed gedaan."

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl