Sofie van Rooijen naar Parkhotel Valkenburg

Zaterdag 27 maart 2021

Women - Sofie van Rooijen (18) is per direct gecontracteerd door UCI-vrouwenteam Parkhotel Valkenburg. De voormalig Nederlands kampioene bij de nieuweling-meisjes maakte de afgelopen weken indruk in het oranje van de nationale selectie.

Deze winter zag het er somber uit voor Sofie van Rooijen. Een coronabesmetting van oktober hield de nummer twee van het EK Weg voor junior-vrouwen in 2019 nog lang aan de kant en het perspectief op wedstrijden was ook niet om uitgelaten over te raken voor de renster van WV Schijndel. Maar toen deed zich een mooie kans voor via een uitnodiging van bondscoach Loes Gunnewijk om drie wedstrijddagen in oranje te rijden. Die kans greep de 18-jarige Drielse met twee handen aan. Niet alleen stelde ze zichzelf gerust met de gedachte dat ze nog altijd op hoog niveau kan presteren, ze zette zichzelf ook nadrukkelijk op de kaart bij collega-rensters en teams.

Van Rooijen wist als één van de weinige rensters de Healthy Ageing Tour uit te rijden en was keurig 26e in de afsluitende etappe over de VAM-berg. En dat in tamelijk slechte omstandigheden. Verschillende rensters gaven onderkoeld op, maar zij reed als eerstejaars belofte-renster de wedstrijd uit. Een twintigste plek in de Omloop van de Westhoek – waar ze opnieuw de beste van haar lichting bleek – bevestigde dat beeld nog eens. “Vooral op de VAM-berg heb ik mezelf echt verrast. Ik heb  mezelf toch lang als sprintster gezien, maar daar kon ik goed volgen op de elkaar snel volgende beklimmingen. Met Lonneke Uneken (SD Worx) won daar natuurlijk ook een snelle finisher, maar toch zag je daar alleen de sterksten over blijven. Dat ik daar tussen zat, zeker na die periode van tegenslag, heeft me heel erg goed gedaan. Ik ben de KNWU dan ook heel dankbaar dat ik deze kans gekregen heb. Hier kan ik verder mee.'' 

De prestaties bleven niet onopgemerkt. Er was uit meerdere hoeken interesse voor de Gelderse renster. Parkhotel Valkenburg contracteerde al meerdere rensters van WV Schijndel, met wie men een samenwerking heeft. "Het was ooit de reden dat ik voor deze ploeg koos" zei Van Rooijen. Die beslissing betaalde zich vandaag uit.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl