Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman kent goede start in Catalunya

Zondag 28 maart 2021

Elite men - Wilco Kelderman heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen - de Volta a Catalunya - op een vijfde plek afgesloten.

De slotrit in Barcelona ging naar Thomas de Gendt (Lotto-Soudal). Adam Yates gaat als eindwinnaar in de boeken in een wedstrijd met een geheel INEOS-eindpodium.

Kelderman maakt een tevreden balans op. ''Ik denk dat we een succesvolle Volta a Catalunya hebben gehad met twee ritzeges en een goed klassement. Vandaag was het volle bak koers van start tot finish. Ik ben heel blij met de progressie die ik boek nadat ik aangereden was op training bij het Gardameer. Het gaat beter dan ik verwacht had, hier ben ik blij mee.'' 

Bij Jumbo-Visma was er minder tevredenheid. Koen Bouwman was mee in een omvangrijke kopgroep, maar kon de finale niet mee kleuren, het klassement ging eerder in de week al in rook op. Ploegleider Grischa Niermann was na afloop teleurgesteld. “Deze ronde heeft niet gebracht wat we er vooraf van gedacht en gehoopt hadden. We hebben geen kort klassement kunnen rijden. Het eindigt helaas in teleurstelling. Koen Bouwman heeft vandaag nog wel aan het front meegestreden, maar Sepp Kuss kon in de laatste ronde de favorieten helaas niet volgen. Jammer, maar het is niet anders.”

Foto: Bora-HansgroheEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl