Vos naar winst in Gent-Wevelgem

Zondag 28 maart 2021

Women - Marianne Vos heeft Gent-Wevelgem voor vrouwen op haar naam gebracht. De renster van Jumbo-Visma won de sprint van een eerste peloton.

Gent-Wevelgem was één van de weinige wedstrijden die Vos nog niet op haar naam had staan. Op de streep wist ze Lisa Brennauer (derde) en Lotte Kopecky (tweede) te verslaan.

Pas op het allerlaatst werden twee koploopsters ingerekend: Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) en Soraya Paladin (Liv).

Vos hield het hoofd koel en won afgetekend. “Dit is een fantastisch gevoel. De afgelopen wedstrijden hebben we veel vertrouwen opgebouwd en we wisten dat we er als team klaar voor waren. Het was een zware en nerveuse koers waarbij we continu alert moesten blijven. Het was de hele dag tot aan de sprint vechten voor je positie. Toen het uiteindelijk lukte om Longo Borghini en Paladin te pakken, wilde ik het zo graag afmaken voor de ploeg. Iedereen heeft vandaag zo hard gewerkt. In de groep zaten veel goede sprinters, dus het was zeker niet makkelijk om daarvan te winnen. Gelukkig had de ploeg vertrouwen in mij en ik wist dat ik ook een goed kans maakte als ik geen fouten zou maken. Op de 200 meter ging ik aan. Het voelde alsof ik te vroeg was gegaan, maar gelukkig was de wind in rug in mijn voordeel. Ik ben ontzettend blij dat ik het af heb kunnen maken.”

Foto's: Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl