Van Vleuten wint Dwars door Vlaanderen

Woensdag 31 maart 2021

Women - Dwars door Vlaanderen is gewonnen door Annemiek van Vleuten.

De Europees kampioene ging in de aanval met Kasia Niewiadoma en versloeg de Poolse van Canyon-Sram in de sprint. Hoewel Trek-Segafredo onder impuls van oud-winnares Ellen van Dijk en later ook Liv Racing hard werkten om de kloof te dichten, werkten de twee goed samen en hielden zij stand.

Van Vleuten won de sprint vanuit de laatste bocht en zag haar voormalig ploeggenote Niewiadoma niet meer passeren. Het was haar derde koersdag en de eerste zege van het seizoen.

"Het is superlekker om mijn eerste koers voor mijn team Movistar te winnen. Ik vind het een mooie koers geworden, echt een kleine Ronde van Vlaanderen. We hebben er denk ik ook een mooie koers van gemaakt. Ik had het parcours verkend en was gemotiveerd. De Nokteberg was de klim om het verschil te maken. Ik heb wel eens een solo van 105 kilometer (WK Yorkshire, red) gereden, nu was het 33 kilometer in de aanval. Goed dat Kasia Nieuwiadoma mee was en mee reed. Dit geeft me veel vertrouwen richting de Ronde van Vlaanderen."

Niewiadoma's ploeggenote Alexis Ryan - eerder winnares van de Acht van Westerveld een aantal jaren geleden - won de sprint voor de derde plek. Floortje Mackaij (zevende) en Ellen van Dijk (negende) eindigden ook in de top 10.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl