Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos verovert derde wereldtitel op de weg

Zaterdag 28 september 2013

Women - Marianne Vos heeft haar derde wereldtitel op de weg te pakken. In het Italiaanse Florence reed ze in de slotronde weg en verwees ze Emma Johansson en Rossella Ratto naar plek twee en drie. Anna van der Breggen, die een zeer sterke wedstrijd reed, werd vierde.

Vos werd in 2006 voor het eerst wereldkampioen in Salzburg. Vervolgens pakte de Brabantse vijf keer zilver, waarna ze vorig jaar in eigen land de tweede gouden medaille veroverde. Vandaag bleek ze opnieuw de sterkste in de strijd om de regenboogtrui, door solo aan te komen. Op de laatste beklimming van de dag sprong ze weg en werd niet meer teruggepakt.

Vos bekende dat ze minder zeker was in vergelijking met het jaar voordien. "Toen wist ik dat ik het af kon maken als we het spel als ploeg goed zouden spelen. Op dit parcours was ik minder zeker van mijn zaak. Met name de lange klim was mij niet op mijn lijf geschreven en de concurrentie was duidelijk heel sterk vandaag. Maar toen ik samen met Anna in de kopgroep de finale inging, voelde ik me zekerder van mijn zaak, zeker toen van de drie Italianen alleen Rossella Ratto nog voorin over bleef. Anna heeft me geweldig bij gestaan, het was een luxe om een sterke helper mee te hebben, die juist op de lange klim de aanvallen kon neutraliseren." Vos had haar plek op voorhand uitgezocht. "De slotklim was heel geschikt voor mij om het te proberen, daar kon ik mijn explosiviteit goed kwijt. Voor mij blijft het heel bijzonder om wereldkampioene te worden, al is het niet mijn eerste keer. Ik ben erg gesteld geraakt op deze regenboogtrui en ben blij dat ik deze heb behouden."

Van der Breggen

Van der Breggen was tevreden over haar wedstrijd, maar niet zo gelukkig met haar plek. "Ik had het idee dat er meer in had kunnen zitten. Ik begon wat gespannen aan de wedstrijd, maar kwam er goed doorheen. Ik ging op een gegeven moment ook beter te rijden en geloven in een korte uitslag. We hadden afgesproken dat ik Marianne in de slotronde zou afzetten bij de laatste beklimming en dat lukte goed. Maar helaas kon ik op die klim minder goed volgen en waren Ratto en Johansson gevlogen. Misschien dat ik volgend jaar de reeks kan doortrekken en na vijfde en vierde dan derde kan worden." 

 

Foto: (c) Sportfoto.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl