TalentNED start eigen vrouwenwielerteam

Dinsdag 06 april 2021

Women - TalentNED had al een mountainbike- en een schaatsteam en voegt daar nu een wielerploeg voor jong vrouwelijk talent aan toe.

De afgelopen maanden heeft TalentNED onder aanvoering van Stefan van Klink en Roxane Knetemann zes rensters vastgelegd. Vanaf seizoen 2022 zullen zij samen het TalentNED wielerteam vormen.

Ingezet werd op een junior-vrouwenploeg met doorgroeimogelijkheden naar een belofteteam. Met een groep rensters uit 2005 (nu tweedejaars nieuweling en volgend jaar eerstejaars junior) gaat TalentNED het avontuur aan. Trainer-coach Stefan van Klink kijkt terug op een mooi proces: “We hebben een aantal zeer talentvolle en ambitieuze rensters gevonden die ervan dromen om profrenster te worden. Daarnaast is het een sterke groep met rensters die al hele mooie resultaten hebben gereden.” Roxane Knetemann vult aan: “We hebben heel goede gesprekken met de rensters gevoerd. Geweldig om hun drive te proeven om te slagen als renster. We kunnen niet wachten om te beginnen."

De talenten die onderdeel zullen gaan uitmaken van het vrouwen wielerteam van TalentNED zijn: Zoë van Velzen (Waddinxveen, 16), Elise Timmerman (Staphorst, 16), Anouk Bijl (Papendrecht, 15), Loes Nomden (Hattem, 16), Fien Winters (Hasselt, 15), Julia Lindhout (Sint-Maartensdijk, 16).

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl