Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Poppel mist net podium in Scheldeprijs

Woensdag 07 april 2021

Elite men - De Scheldeprijs voor mannen heeft een zege opgeleverd voor Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix).

De Belg hield Sam Bennett en Mark Cavendish achter zich in Schoten in de sprint van een eerste groep. Danny van Poppel eindigde als vierde.

Na de start in Terneuzen ging het peloton in veel stukken uiteen als gevolg van de wind. Een eerste groep met vooral renners van Bora-Hansgrohe, Sam Bennett en ook Van Poppel werd terug gehaald door een tweede peloton met onder meer Mark Cavendish, Jasper Philipsen en het BEAT-trio Bugter-Van Schip-Piotr Havik. Ook Cees Bol zat van voren. Die groep bleef bijeen - ondanks een aanval van Piotr Havik - waarna Philipsen de snelle mannen van Deceuninck-QuickStep klopte.

Van Poppel zei: "We kregen een heel nerveuze wedstrijd vandaag, in Zeeland ging alles op de kant door de wind. Ik was goed mee toen de schifting werd gevoerd en Jonas Koch later nog mooi aansluiten. We waren allebei klaar voor de finale. Jonas leverde uitstekend werk en zette me op het einde goed af. Jammer genoeg raakte ik een beetje ingesloten in de sprint want ik kwam nog goed opzetten. Vlak na de meet baalde ik eerst een beetje omdat ik net het podium mis maar ondertussen kijk ik best wel tevreden terug op mijn prestatie. Voornamelijk omdat ik nu eens eindelijk een goed uitslag rijd. Dit is misschien wel mijn beste voorjaar ooit, zo reed ik de finales van onder meer GP Le Samyn en Gent-Wevelgem maar toch was het resultaat nooit echt top. Nu is er dan eindelijk toch eindelijk die mooie ereplaats. Daar ben ik erg blij om."

Foto's: Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl