Kata Blanka Vas naar SD Worx

Dinsdag 13 april 2021

Women - Het Nederlandse vrouwenteam Team SD Worx heeft het 19-jarige multitalent Kata Blanka Vas gecontracteerd. De Hongaarse verdedigt vanaf 1 juni 2021 voor de periode van twee jaar de kleuren van Team SD Worx.

Op de afgelopen twee WK’s veldrijden voor beloften (onder 23 jaar) eindigde Blanka Vas respectievelijk als tweede en derde. In het wereldbekerklassement eindigde de tiener afgelopen winter tussen de elite-vrouwen als vijfde. Op het WK mountainbike voor beloften in 2020 werd ze tweede, terwijl ze als zesde op het EK voor beloften op de weg eindigde. 

“Wij willen met de ploeg het hele jaar zichtbaar zijn”, geeft sportief manager Danny Stam van Team SD Worx aan. “Met Kata Blanka Vas kunnen we ons in de wintermaanden in het veldrijden profileren. Daarnaast heeft ze gezien haar leeftijd al goede resultaten op de weg gerealiseerd. Daardoor past ze goed in het team. Tenslotte wordt ze ook nog gezien als een van de grootste talenten in het mountainbike. Zo kan ze zich dit jaar nog kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. Deze discipline is voor onze materiaalsponsor Specialized belangrijk. Daardoor staan wij ervoor open dat ze zich op deze drie terreinen blijft ontwikkelen.”

Zelf was Kata Blanka Vas verrast dat Team SD Worx bij haar aanklopte. “Ik hield een goed gevoel over aan mijn eerste gesprek met Danny Stam”, vertelt de Hongaarse. “Ik vind het gevoel een belangrijke raadgever wanneer je een keuze maakt voor een nieuwe ploeg. Het team geeft me de vrijheid om de drie disciplines te combineren. Ik weet nog niet of het veldrijden, mountainbike of de weg mij het beste ligt. Dat hoop ik de komende jaren te ontdekken. Wat dat betreft is Mathieu van der Poel een goed voorbeeld voor mij. Hij laat zien dat je je tot een zekere leeftijd deze drie disciplines kunt combineren en jezelf zo verder kunt ontwikkelen en naar de wereldtop groeien. Het voelt voor mij als een eer dat grote kampioenen als Anna van der Breggen en o.a. Chantal Blaak straks mijn ploeggenotes zijn.”

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl