Quinty Ton: 'We moeten onze kansen grijpen'

Zondag 18 april 2021

Women - Ze was aanstichtster van de eerste aanval in de Amstel Gold Race en dat had Quinty Ton al wel een beetje voorspeld. Ze kreeg uiteindelijk de prijs voor de strijdlust.

"We moeten als GT-Krush-Tunap onze kansen grijpen in de wedstrijden waar we mogen rijden. Dat is Daniek Hengeveld goed gelukt in de Healthy Ageing Tour en de Scheldeprijs en nu is het aan een ander."

De ploeg is afhankelijk van wildcards en krijgt deze niet elke keer. "Er is echt wel een verschil aan wedsrijddagen gaan ontstaan als je kijkt naar de rensters waar we nu tussen rijden. Gelukkig hebben we nu een aantal wedstrijden achtereen kunnen rijden en dan voel je wel dat dit je niveau ook goed doet."

Ze moest haar kansen daarom wel in de Amstel Gold Race grijpen. "We weten niet wat onze volgende koers is. Normaal rijden we de wat lager geklasseerde wedstrijden om een mooie uitslag te rijden, maar die zijn er helemaal niet. En verder is het afwachten wanneer we weer mogen koersen, de ploeg moet daar uitnodigingen voor krijgen. Persoonlijk kijk ik erg uit naar het rijden van etappekoersen, zoals de Baloise Ladies Tour en de Simac Ladies Tour. Dat is nog wel het meest mijn ding."

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl