AGR vrouwen: unieke zege voor Vos

Zondag 18 april 2021

Women - De Amstel Gold Race voor vrouwen is gewonnen door Marianne Vos. De renster van Jumbo-Visma versloeg in een sprint van een elitegroepje Demi Vollering en Annemiek van Vleuten.

Nadat Quinty Ton vroeg de knuppel in het hoenderhok gooide, werd de kopgroep in de tweede ronde omvangrijk. 

Maar onder impuls van wereldkampioene Anna van der Breggen liepen de groepen samen.

Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde was het Annemiek van Vleuten die op de Cauberg de knuppel in het hoenderhok gooide. Er ontstond een elitekopgroep, waarbij Van der Breggen niet kon volgen. Wel waren onder anderen Marianne Vos, Paulinena Rooijakkers, Demi Vollgering en Lucinda Brand mee.

Brand ging met twee ronden te gaan in de aanval en kreeg Grace Brown (Team BikeExchange) met zich mee. Maar ze kregen de ruimte niet, waardoor een groep van 22 rensters samentroepte.Een tweede poging van Brown- even met Pauliena Rooijakkers in de aanval - had meer potentie.  Ze ging met geringe voorsprong de finale in. Maar op de Cauberg namen Kasia Niewiadoma en Elisa Longo Borghini het initiatief over. De twee leken op weg de buit onderling te verdelen, maar ze twijfelden waardoor de groep daarachter richting de finish samen liep. In de sprint wist Vos een leemte op haar rijke erelijst op te vullen met de winst in de thuiswedstrijd van sponsor Jumbo-Visma.

Niewiadoma ging na afloop Longo Borghini opzoeken, de oud-winnares waardeerde het duidelijk niet dat de Italiaanse een spel speelde in de finale. "Elisa. Fuck" beet ze haar toe.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl