Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Aert wint Amstel Gold Race, Mollema baalt

Zondag 18 april 2021

Elite men - Wout van Aert heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Vlaming versloeg Tom Pidcock in een sprint met drie met minimaal verschil.

Maximilian Schachmann werd derde. Van Aert zei na afloop blij te zijn met de winst. "Ik dacht dat het in mijn voordeel was om de sprint van ver aan te gaan. Uiteindelijk brengt het me de zege, maar het was wel heel close. Ik durfde het pas te geloven toen de jury me tot winnaar uitriep. Of je bij zo'n klein verschil twee winnaars moet uitroepen? De fotofinish is er om een winnaar uit te roepen en dat is hier gebeurd. Ik ben heel blij om mijn voorseizoen zo af te kunnen sluiten."

Een achtervolgende groep sprintte voor de vierde plek. Michael Matthews won die spurt in Berg en Terblijt. Bauke Mollema zat er toen niet meer van voren bij. De Groninger reed lek. Daar baalde hij flink van. "Ik had goede benen en had zeker nog iets willen proberen in de slotfase, maar als je dan lek rijdt en het duurt lang voordat je weer op weg bent, dan is het gedaan. Het was een koers waarin de snelheid constant hoog lag. Ik had vertrouwen. In het Baskenland voelde het goed aan en in training deze week ook. Je wilt je graag in eigen land laten zien, maar het zat er vandaag door die lekke band niet in. Waar ik had kunnen eindigen? Dat is moeilijk te zeggen, er zaten natuurlijk nog veel snelle mannen in die groep achter die kopgroep. Maar dan had ik het in mijn eentje geprobeerd. We zullen het helaas nooit weten."

Ide Schelling stond na afloop als enige landgenoot op het podium. De Hagenaar van Bora-Hansgrohe won namelijk de Herman Krott Trofee voor de strijdlust. Schelling gooide met zijn krachten in de voorfinale, maar kon zich uiteindelijk niet in de strijd om de topklasseringen mengen.

Een vroege kopgroep van tien kleurde de koers, maar in de finale werd hun voorsprong snel teniet gedaan. Maurits Lammertink (Intermarché-Wanty-Gobert) was één van de vluchters van de dag.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl